Ивелина Рускова, основател и председател на Фондация „Мечта за Дете“ спечели престижната награда “Двигател на НПО”

Ивелина Рускова, основател и председател на фондация „Мечта за дете“ получи високо признание от списание и клуб BUSINESS LADY. Тя бе номинирана в категория Двигател на НПО в десетото издание на годишните награди на медията и заслужено спечели наградата. Наградите се връчват за най-голям принос на българските дами в обществото, давайки гласност на техните професионални успехи, качества и достижения.

Ивелина Рускова основава фондация „Мечта за дете“ през 2018 г. с огромното желание да помага на двойки с репродуктивни проблеми. Самата тя е преминала през дълъг и нелек път, за да сбъдне заветна си мечта да стане майка.  След голям брой процедури, лечения и операции, тя и съпругът й решават да направят ин витро процедура, за която получават подкрепа от техни близки. Благодарение на тази помощ се раждат прекрасните им дъщерички Никол и Ивон.

Така Ивелина Рускова приема за своя мисия да предава доброто нататък. За нея фондацията е един израз и на това да покаже своята социална роля в обществото и да даде това, което може като личност, като жена, като гражданин на Българи. Да даде частица от сърцето си, за да могат и други жени да почувстват благодатта от това да станат майки и да прегърнат своята рожба.

Само за 3 години чрез „Мечта за дете“ тя е помогнала да се родят над 60 желани деца. Фондацията подкрепя и активно съдейства на двойките при решаване на проблемите им с репродуктивното им здраве, разпространява информация и знания за проблема безплодие, неговото лечение и методите за профилактика, повишаване здравната култура на нуждаещите се от лечение и на обществото като цяло в областта на репродуктивното здраве. Освен това дава гласност на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи безплодието и създаване на успешен модел на гражданско въздействие за подпомагане на решаването им.

През годините са реализирани многобройни различни активности в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, сред които националните кампании Роди дете в България и Майка в бъдеще, гала спектаклите Танц за дете и Песен за дете, благотворителни вечери с шеф Андре Токев и шеф Севда Димитрова, благотворителни базари за най-светлите семейни празници и много други.

Друга основна дейност е грижата за деца в неравностойно положение, защото е изключително важно всяко дете да не заспива със сълзи на очи, а да се чувства обичано и закриляно. Фондацията се грижи за децата в Центровете за настаняване от семеен тип в село Павелско и село Лесичово.

Всичко това е възможно благодарение на ангелите-бллагодетели с добри сърца, които помагат на каузата да се раждат повече деца в България и за грижата за нуждаещите се. Ивелина Рускова изказва своята дълбока благодарност на всеки един, който е дал своя принос да сбъдне доброто.

Share via:

За агенцията:

Background logo

Wonderland – Brand & Event Management е специализирана PR и маркетинг агенция, която предлага широк спектър от услуги в сферата на:

  • Бранд мениджмънт
  • Дигитален маркетинг
  • Организиране на събития

Grow Your Business With Us.

Copyright © 2023 Wonderland Agency. All rights reserved.