Стартира второто издание на националната кампания ''Роди дете в България''

Стартира второто издание на националната кампания „Роди дете в България”, чиято кауза е да се повиши раждаемостта в България чрез информиране на двойките за важността да обърнат внимание на репродуктивното си здраве навреме.

За втора поредна година фондация „Мечта за дете“ и фондация „Супер бебе“ ще работят активно в полза на младите хора в България, осведомявайки ги за необходимостта от редовна профилактика и за рисковете от късното вземане на решение да станат родители.

По време на националната кампания „Роди дете в България“ ще се проведат множество информационни събития, които целят да мотивират двойките да добият повече увереност и да не отлагат твърде дълго планирането да станат родители.

Участниците ще имат възможност да научат какви проблеми могат да възникнат при опити за зачеване в по-зряла възраст, как да повишат вероятността за забременяване чрез храненето и начина си на живот, какви изследвания да си направят, какви са причините за безплодието и как да се справят с този проблем. Лектори на събитията ще бъдат водещи експерти от съответните области, които ще споделят опита и знанията си.

Като част от кампанията, всички двойки, които очакват дете могат да се регистрират в сайта Rodidete.bg до 31.08.2021 г., за да участват в томбола за награди и парична помощ. В края на кампанията двадесет двойки, които ще бъдат изтеглени на случаен принцип, ще получат подаръци, съдържащи всичко необходимо за първите месеци от отглеждането на рожбата им.

Организаторите на иницитативата вярват, че известните личности също ще вдъхновят младите българи да повярват в себе си и в своите способности да градят кариера и да отглеждат дете едновременно, без едното да изключва другото. Каузата на фондация „Мечта за дете“ и фондация „Супер бебе“ се радва на подкрепата на Вероника Стефанова, Анна Богданова, Антоанет Пепе, Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Дичо, Стефи Стаменова, Гери Николаева, Гери Дончева, Йоанна Драгнева, Крисия, Наско от БГ Радио, Параскева Джукелова, Атанас Месечков, Стефан Илчев, Андре Токев и Севда Димитрова.

Инциативата „Роди дете в България“ си партнира с водещи АГ болници и клиники за репродуктивно здраве.

„Безкрайно съм развълнувана да дадем старт на второто издание на националната инициатива „Роди дете в България“. Благодаря от сърце на всички, които ни подкрепят и вярвам, че тази година ще имаме още по-голям успех и ще вдъхновим много млади хора да повярват, че могат да бъдат прекрасни родители и да се радват на успешна кариера.“, сподели Ивелина Рускова, председател на фондация „Мечта за дете“.

Фондация “Мечта за дете” подкрепя и активно съдейства на двойките при решаване на проблемите им с репродуктивното им здраве, разпространява информация и знания за проблема безплодие, неговото лечение и методите за профилактика, повишаване здравната култура на нуждаещите се от лечение и на обществото като цяло в областта на репродуктивното здраве. Освен това дава гласност на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи безплодието и създаване на успешен модел на гражданско въздействие за подпомагане на решаването им.

Share via:

За агенцията:

Background logo

Wonderland – Brand & Event Management е специализирана PR и маркетинг агенция, която предлага широк спектър от услуги в сферата на:

  • Бранд мениджмънт
  • Дигитален маркетинг
  • Организиране на събития

Grow Your Business With Us.

Copyright © 2023 Wonderland Agency. All rights reserved.