Българска стартъп компания, СЕПА Кибер Технологии, достигна предварителна IPO оценка от 300 милиона евро според KPMG

СЕПА Кибер Технологии, глобален доставчик на иновативни, модуларни и мащабируеми финтех и регтех решения, беше оценен на 300 милиона евро от световно признатата одиторска фирма KPMG. След първата стъпка, промяна в типа регистрация от еднолично дружество с ограничена отговорност (ЕООД) към еднолично акционерно дружество (ЕАД), българската стартъп компания, СЕПА Кибер Технологии, продължава да върви към своята цел – да бъде обявена на световната фондова борса.

СЕПА Кибер Технологии е основана през 2018 година и само за 3 години успява да постигне забележителен растеж. От своето създаване до сега, компанията е отворила седем офиса в Европа, Азия и Северна Америка и управлява пет центъра за съхранение на данни. Уникалните продукти на СЕПА Кибер Технологии се превръщат в предпочитания избор, когато е необходима интеграция на дигитални финансови услуги.

Разработената от СЕПА Кибер Технологии платформа – MuSe, предоставя достъп на фирмите до над 600 финансови и регулаторни услуги и модули под един покрив. Софтуерните продукти на фирмата правят отварянето на необанки и интегрирането на финансови продукти възможно в рамките на 3 до 6 месеца.

„СЕПА Кибер Технологии е доказателство, че стартиращите фирми имат бъдеще и България е идеална среда за развитие на бизнес от нула до световна фондова борса.”, каза Марвин Блажевски, Главен изпълнителен директор и основател на СЕПА Кибер Технологии

Компаниите навлизат в пика на световната дигитална трансформация и нуждата от електронни финансови и регулаторни услуги расте с всеки изминал ден. СЕПА Кибер Технологии разполага с ресурсите и познанията, за да създаде здрави позиции на световния пазар, чрез разширяване на своето продуктово портфолио и основавайки се на настоящите тенденции.

 

За СЕПА Кибер Технологии

СЕПА Кибер Технологии е финтех компания, базирана във Варна, част от международна корпорация, оперираща в повече от 32 държави по света. Компанията предлага иновативни, модулни и мащабируеми IT решения за банки и финансови институции, правителства, учебни заведения, както и за ритейл сектора.

СЕПА Кибер Технологии разполага със собствени центрове за данни в пет държави, сертифицирани с най-високия световен сертификат PCI DSS ниво 1, което позволява обработване и съхранение на данни при финансови операции. Мисията на СЕПА Кибер Технологии е да даде на напредничави компании от цял свят достъп до мащабируеми ИТ решения и консултации.